PRESS

Press Photos by Mads Lyhne

SELECTION OF MEDIA COVERAGE (Is updated continuously)

AGAPE (2022)

Kulturmagasinet Fine Spind 
(17/11/2021) Artikel (“På museet KØN er kunstner Aske Jonatan Kreilgaard i gang med at færdiggøre et 3,5 meter højt ammende selvportræt. Han er huskunstner på museet i anledning af Mændenes Internationale Dag”)
Link: Ammende mand på museet KØN markerer mændenes internationale dag

Heartbeats 
(17/11/2021) Artikel og interview med Aske Kreilgaard (“19. november er det Mændenes Internationale Kampdag. I den forbindelse udstiller multikunstner Aske Jonatan Kreilgaard en skulptur af en ammende mand på museet KØN i Aarhus som repræsentant for en ny maskulin identitet med plads til sårbarhed”
Link: Kunstner laver 3,5 meter høj statue af ammende mand: “Jeg kan godt lide det provokerende element i den”

Document 
(18/11/2021) Artikel (“Museum udstiller ‘Agape’-skulptur: ‘En hybrid mellem det maskuline og feminine; en ammende mand’”)
Link: Museum udstiller ‘Agape’-skulptur: ‘En hybrid mellem det maskuline og feminine; en ammende mand’ – Document

Uriasposten 
(18/11/2021) Artikel (“Museum udstiller ‘Agape’-skulptur: ‘En hybrid mellem det maskuline og feminine; en ammende mand’”)
Link: Uriasposten » Thorup, Mikkel 

Ungdoms TV Aarhus
(19/11/2021) Interview af Aske kreilgaard og samt artist talk på Mændenes Internationale Dag. Link, del 1: https://www.youtube.com/watch?v=lVhzVpeStNk
Link, del 2: https://www.youtube.com/watch?v=LZ6ccj9U9II&t=1384s

Berlingske
(22/11/2021) ‘Groft sagt’/debatindlæg af Eva Selsing (“Mere kønsopløsning fra kunstner-pølsefabrikken”)
LinkMere kønsopløsning fra kunstner-pølsefabrikken

Lokalavisen Aarhus 
(24/01/2022) Artikel (“Agape har ikke bare ét køn men er en skægget mand med bryster, der ammer et spædbarn. Skulpturen indvies 2. februar på Museet Køn”)
Link: Ammende og nøgen mand på museet Køn i Aarhus

Aarhus Netavis
25/01/2022) Artikel (“Den 2. februar 2022 inviterer museet KØN i selskab med bl.a. kulturrådmand i Aarhus, Rabih Azad-Ahmed, til indvielsen af den nu færdige skulptur AGAPE”)
Link: Den 2. februar 2022 inviterer museet KØN i selskab med bl.a. kulturrådmand i Aarhus, Rabih Azad-Ahmed, til indvielsen af den nu færdige skulptur AGAPE. – Aarhus Netavis

Politiken 
(30/01/2022) Debatindlæg af Aske Kreilgaard (“Jeg var bestemt ikke særlig gammel, da det i starthalvfemserne og nullerne gik op for mig og mine venner, hvad mand i hvert fald på ingen måde kunne rumme)
Link: Manosfæren er gået amok – politiken.dk

Mig og Aarhus
(31/01/2022) Artikel (Museum inviterer: Se 3,5 meter høj ammende mand blive indviet)
Link: https://migogaarhus.dk/se-flere-meter-hoej-ammende-mand-blive-indviet/

Berlingske
(31/01/2022) Artikel og interview med Julie rokkjær Birch (“På onsdag indvier »KØN – Gender Museum Denmark« i Aarhus en tre meter høj statue, der forestiller en ammende mand. Den har allerede skabt diskussion, men er også blevet misforstået, siger museumsdirektør Julie Rokkjær Birch”)
Link: Statue af ammende mand vækker afsky: »Det handler ikke om, at mænd nu skal være kvinder, men om noget helt andet«

Kristeligt Dagblad 
(01/02/2022) Artikel og interview med Aske Jonatan Kreilgaard (“En skulptur, der forestiller en ammende mand med kvindelige bryster, har skabt forargelse, før den overhovedet er blevet indviet. Kristeligt Dagblad har talt med kunstneren bag”)
Link: Kunstner bag statue af ammende mand: Det handler ikke om politik og provokation, men om kærlighed | Kristeligt Dagblad

B.T. 
(01/02/2022) Artikel (“Onsdag indvies en ny skulptur på museet KØN – en skulptur, der har skabt stor debat og forargelse”)
Link: Skulptur forarger: Den ammende mand indvies onsdag | BT Samfund

Out & About
(01/02/2022) Artikel (“Onsdag d. 2. februar indvies en ny stor skulptur på Køn Museet i Aarhus. Den skal være med til at sætte gang i debatten om køn og sætte spørgsmålstegn ved hvad en man skal være og kunne”)
Link: 3,5 meter høj ammende mand i Aarhus – Out & About

P4 Midtvest
(02/02/2022) Live radioindslag og interview af Julie Rokkjær Birch og Aske Kreilgaard
Link: https://www.dr.dk/lyd/p4vest/p4vest-eftermiddag-radio/p4-eftermiddag-2022-02-02-15-03-5

TV2 
(02/02/2022) Artikel og interview med Aske Kreilgaard, Julie Rokkjær Birch og kunstkritiker og anmelder på Politiken Mathias Kryger (“Statue af ammende mand vækker debat. Museumsdirektør hilser den velkommen”) 
Link: Kontroversiel statue af ammende mand indviet – TV 2

TV2 Østjylland
(02/02/2022) TV-indslag fra indvielsen af Agape og interview af Julie Rokkjær Birch samt alm. borgere (“Et nyt kunstværk har sat mere end almindeligt meget gang i debatten. Mere end museet, hvor det udstilles, havde forventet”)
Link: Nøgen mand ammer baby og sætter ild til kommentarspor | TV2 ØSTJYLLAND

Børn i Byen
(02/02/2022) Information om indvielsen (“Indvielse af skulpturen AGAPE”)
Link: https://bornibyen.dk/aarhus/events/indvielse-af-skulpturen-agape

Head Topics
(02/02/2022) Artikel og interview af Julie Rokkjær Birch (“Det handler ikke om, at mænd skal være kvinder. Det her er kunst, og det er en ubetinget god ting, at denne debat foregår”)
Link: Skulptur forarger: Den ammende mand indvies onsdag

Radio4 (KRÆS)
(02/02/2022) Kunstprogram med debat mellem debattør Mikkel Anderson og museumsdirektør Julie Rokkjær Birch (“EN AMMENDE MAND VÆKKER DEBAT”)
Link: KRÆS – RADIO4

Sputnik News
(03/02/2022) Artikel (“From ‘Handsome’ to ‘Disgusting’: Danes Divided Over Controversial Statue of Breastfeeding Man
Link: From ‘Handsome’ to ‘Disgusting’: Danes Divided Over Controversial Statue of Breastfeeding Man – 03.02.2022, Sputnik International

Aarhus Stiftstidende 
(03/02/2022) Artikel fra indvielse med taler af Aske Kreilgaard, Julie Rokkjær Birch og Kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad (“Flot eller Føj? Skulptur af ammende mand deler vandene”)
Link: Flot eller Føj? Skulptur af ammende mand deler vandene

TV Aarhus
(03/02/2022)Tv-indslag fra indvielse med interview med Aske Kreilgaard (“AGAPE – Den Ammende Mand – Frem til juli 2022 vil man i museet KØNs foyer kunne opleve den 3 1/2 m høje skulptur. Den er skabt af multikunstneren Aske Jonatan Kreilgaard. Han oplevede mange reaktioner på sit kunstværk på de sociale medier. (…)”)
Link: Den ammende mand – museet KØN – TVAarhus

Weekendavisen
(04/02/2022) Reportage fra indvielsen af AGAPE (“Psst! »Samtalen er værket,« lyder det fra kønsmuseets trappe i Aarhus. Men hvad med den forbistrede flamingo?”)
Link: Psst! »Samtalen er værket,« lyder det fra kønsmuseets trappe i Aarhus. Men hvad med den forbistrede flamingo?

P1 (4. division)
(04/02/2022) Kulturprogram, værter: Adam Holm, Nynne Bjerre Christensen og Poul Nesgaard (“En statue, der netop er blevet indviet på KØN – Gender Museum Denmark, har fået både begejstrede og vrede folk til tasterne i ugens løb. Figuren forestiller en mand med kvindebryster, der ammer et lille barn. Og museumsdirektøren klapper i hænderne, fordi figuren har sat skub i endnu en kønsdebat. Vi tager den op i studiet”)
Link: 4. division | Statue af ammende mand og nationalsangen til debat | DR LYD

Den Uafhængige (En Uafhængig morgen)
(04/02/2022) Morgenprogram (tidskoder: 01:15:00-01:21:00 : “Aske Jonatan Kreilgaard, multikunstneren bag skulpturen “Agape”, der forestiller en ammende mand // Om en ny statue i Århus af ammende mand er god eller dårlig kunst”)
Link: Om en ny statue i Århus af ammende mand er god eller dårlig kunst

SE og HØR
(04/02/2022) Artikel om Agape og interview med Julie Rokkjær Birch (“Værket ”Agape” på museet Køn har vakt opsigt, da det forestiller en voksen mand med bryster, der ammer en baby”)
Link: En ammende mand skaber debat på kønsmuseum | SE og HØR

Radio 24/7 (Baby og boomer) 
(07/02/2022) Værter: David Trads og Filiz Yasar, Gæster:Julie Rokkjær Birch, museumsdirektør på KØN, Lars Boje Mathiesen, kulturordfører for Nye Borgerlige, Aske Jonatan Kreilgaard, billedhugger. (“En skulptur af en nøgen mand, der ammer et spædbarn, har sat sindene i kog på KØN – Gender Museum i Aarhus. Men er skulpturen ikke en god anledning til at diskutere køn og mandens rolle i forældreskabet. Eller er det bare radikalfeministisk propaganda?”)
Link: https://24syv.dk/episode/det-gar-den-forkerte-vej-med-ligestillingen-surprise

Kristeligt Dagblad 
(09/02/2022) Debatindlæg af Suste Bonnen (“En mand kan ikke få andet en personlig nydelse af, at et barn slikker på hans brystvorte. Derfor viser statue på museet Køn, hvad pædofile mænd drømmer om, skriver kunstneren Suste Bonnén”) 
Link: Kunstner: Statue af ammende mand er den pædofiles drøm | Kristeligt Dagblad

Indblik 
(12/02/2022) Debatindlæg af redaktør Henrik Christoffersen  (“Henrik Christoffersen: Det siger meget om dagens kunstverden, at en ammende “mand” er det mest hypede kunstværk for tiden”)
Link: Det siger meget om dagens kunstverden, at en ammende “mand” er det mest hypede kunstværk for tiden

B.T. 
(14/02/2022) Artikel og interview med Suste Bonnen, Aske Kreilgaard og Julie Rokkjær Birch (“Kunstnerkrig: Beskylder nyt værk for pædofili”)
Link: Kunstnerkrig: Beskylder nyt værk for pædofili | BT Debat

Radio 24/7 (Baby og Boomer)
(14/02/2022) Til sidst i programmet, interview med Suste Bonnen om skulpturen Agape
Link: https://24syv.dk/episode/er-boligmarkedet-en-stor-generationsplyndring

Kristeligt Dagblad
(23/02/2022) Artikel (“Forsker ved museet Køn: Suste Bonnéns pædofili-kritik er både forfejlet og farlig“)
Link: https://www.kristeligt-dagblad.dk/debat/forsker-ved-museet-koen-suste-bonnens-paedofili-kritik-er-baade-forfejlet-og-farlig

Berlingske
(20/02/2022) Kronik af filosof og forfatter Uffe Jonas (“Den ammende mand er ikke pædofil fantasi, men en kraftfuld nyfortolkning af et gammelkendt motiv“)
Link: https://www.berlingske.dk/kronikker/den-ammende-mand-er-ikke-paedofil-fantasi-men-en-kraftfuld-nyfortolkning

DR P1 – Underværket
(11/03/2022) Radioprogram, værter Sanne Cigale Benmouyal og Mikkel Clausen (“En tre en halv meter høj statue har bragt sindene i kog, og usædvanligt voldsomme beskyldninger er regnet ned over kunstneren, som her svarer på kritikken og uddyber sit værk.
Link: https://www.dr.dk/lyd/p1/undervaerket/undervaerket-6

THROWN OUT // SMIDT UD (2020)

BU
(17/03/2021) Artikel af Lars Myrthu-Nielsen (“Smidt ud (2020) – Et skulpturelt udtryk på sammenhængen mellem klima- og flygtningekrisen“)
Link: https://bu.dk/artikel/aktuelt/2021/smidt-ud/

Øko-net
(01/05/2021) Artikel (“Skulpturen med navnet ’Smidt ud’ er et skulpturelt udtryk på sammenhængen mellem klima- og flygtningekrisen. Og har fo- kus på forbindelsen mellem overforbrug og flygtninge
Link: https://eco-net.dk/app/uploads/2021/05/BladMaj21.pdf

YOU MUST SURVIVE // DU SKAL OVERLEVE (2017-)

Regndans.dk – Den Kreative Dåseåbner
(11/03/2022) Podcast, afsnit 9 (Aske har oplevet mere på sine 29 år, end de fleste når at opleve på et helt liv. Velsignet og forbandet med en kreativ åre han ikke kan overhøre, har han kæmpet sig igennem nogle helt vilde oplevelser, efter at være blevet mobbet helt i smadder i folkeskolen. Med en rygsæk fuld af filosofibøger og tegnegrej, gik han fra det trygge, konforme danske ungdomsliv, og endte med at opbygge programmer for unge knægte i en af Europas uofficielle flygtningelejre)
Link: https://podcasts.apple.com/us/podcast/afsnit-9-aske-jonatan-kreilgaard-der-har-boet-et-år/id1580705777?i=1000553693991

ULLEROD GRUPPEN
(03/09/2021) Artikel (“Aske Kreilgaard har tomlet sig igennem EU til en flygtningelejr ved Calais i Frankrig, hvor Aske valgte at slå sig ned i lejren side om side med flygtningene og begyndte at hjælpe til som frivillig“)
Link: http://www.ullerodgruppen.dk/node/329

VESTHIMMERLANDS GYMNASIUM OG HF
(15/09/2021) Artikel (“I torsdags var der igen fællestime på VHG. Alle elever stimlede sammen i Musikhuset ALFA og skulle opleve kunstneren og foredragsholderen Aske Kreilgaard. Det var et stærkt elevønske, der hermed blev opfyldt”)
Link: https://vhim-gym.dk/du-skal-overleve/

VINK
(11/08/2021) Artikel, Weekendguiden (“Klokken 17 er Aske Jonatan Kreilgaard nemlig klar med sin gribende fortælling “Du skal overleve,” der tager dig igennem Askes egne erindringer og oplevelser, samt stiller vigtige, politiske spørgsmål omkring EU og flygtningesituationen“)
Link: http://www.vinkaarhus.dk/weekendguiden/weekendguiden-uge-32-4/

Mariagerfjord Gymnasium
(04/12/2020) Artikel (“OPGIV ALDRIG HÅBET“)
Link: https://mf-gym.dk/nyheder/2020/aske-kreilgaard/

Brenderup og Indslev Kirke
(10/03/2020) Artikel (“Aske Jonathan Kreilgaard om sit ophold i ”Junglen”. I 2015 droppede Aske sin uddannelse og sagde lejlighed og job op. I stedet tog han til den berygtede flygtningelejr ”The Jungle” i Calais i Frankrig og startede Ngo’en ”Refugee Youth Service””)
Link: https://www.brenderup-indslev-kirker.dk/4-arrangementer.html?mcat=0&caction=showmember&member=1378&fbclid=IwAR0XJLxeg7gAc1pyLnl2gWczq-vsp-DS2n01Ytzml04v_IeGvLrOOJjUZiE

Fyens Stiftidende
(04/03/2020) Artikel (“Foredrag: Aske gik frivilligt i flygtningelejr“)
Link: Aske gik frivilligt i flygtningelejr

Fyns Amts Avis
(04/03/2020) Artikel (“Tirsdag 10. marts vil Aske Jonathan Kreilgaard fortælle om sit ophold i “junglen“)
Link: https://faa.dk/artikel/foredrag-aske-gik-frivilligt-i-flygtningelejr?fbclid=IwAR0uES4ph4EFU5JEiH4xQ1LDUn8fDeGQW89ur8GkD8g5zd3OFJeNFlvbjVI

Vejle Amt Folkeblad
(04/03/2020) Artikel (“I 2015 droppede Aske sin uddannelse og sagde lejlighed og job op. I stedet tog han til den berygtede flygtningelejr ”The Jungle” i Calais i Frankrig og startede NGO’en ”Refugee Youth Service”)
Link: https://vafo.dk/artikel/foredrag-aske-gik-frivilligt-i-flygtningelejr?fbclid=IwAR3TnWZbypTd3Oclgxu0no-J3WrfJG2KwUlmzZRdUb4Z8HCAxyaYUnVpixw

Odense Ser Rødt
05/07/2019) Artikel (“Aske i Junglen. Hvis farverne i Danmark er grå. Så var de i Junglen, enten den flotteste hvide eller den sorteste sorte“)
Link: http://osrtv.dk/2019/07/05/aske-i-junglen/?fbclid=IwAR3holrh7_ILxg3bkcMtye85NsFtArmhwxL-FE5Lpfongan8EC-Qw2XQtwQ

Folkekirkens hus
(12/11/2018) Artikel (“Forestil dig at droppe ud af uddannelse, sige lejlighed og job op og efterlade dit sikre liv i Danmark for at rejse rundt i verden og gøre en forskel. I 2015 tog den dengang 22 årige Aske Jonathan Kreilgaard til Calais i Frankrig, hvor synet af den nærliggende flygtningelejr skulle ændre hans liv for altid.  Dansk Flygtningehjælp Ungdom Nordjylland & Fyn inviterer i samarbejde med Folkekirkens Hus til foredrag med Aske“)
Link: Fortællinger fra en flygtningelejr

Ugeavisen Odense
(14/03/2018) Artikel (“Fortællinger fra en flygtningelejr“)
Link: Ugeavisen Odense

Galschiot.com
(28/02/2017) Nyhedsbrev (“I sit medrivende foredrag, inviterer Aske publikum med ind til en af de mest berygtede flygtningelejre i Europa og prøve at engagere folk i spørgsmålene: Hvem er flygtninge? Hvor kommer de fra? Hvad kan vi som enkeltpersoner gøre for at hjælpe og møde denne situation på den mest konstruktive måde“)
Link: Galschiot: Fundamentalism og varm kaffe

KUNSTUDSTILLING: THE JUNGLE (2017)

RØD+GRØN
(01/12/2017) Artikel (“DET HANDLER OM AT SKABE PLADS TIL SIN KUNST”)
Link: https://rg.enhedslisten.dk/wp-content/uploads/2019/11/roedgroen_97-2017_web.pdf?fbclid=IwAR0scyepQM0JFWvs1iO81me3tzS4PsoiX7auHrprD1mxrBrgffCKILCPJhI

Socialistisk Arbejderavis
(19/01/2017) Artikel (“Kunstudstilling: The Jungle”)
Link: http://arkiv.socialister.dk/avis/visartikel.asp?art=35630&fbclid=IwAR0AalkWhBpt1kDdfjZtdIoqyRaIVG8C_ElWZRdCCpfS3rOPfe7jZq_Hl5Q

TV2 Fyn
(13/12/2016) Nyhedsudsendelse (“Drppede uddannelsen for en flygtningelejr”)
Link: https://www.tv2fyn.dk/video/klip/droppede-uddannelsen-for-en-flygtningelejr